Observem els sons

Les ciutats són paisatges sonors però sovint molts d’aquests sons passen desapercebuts. A més a més, els alts nivells de soroll ocasionen contaminació acústica però no sempre ho identifiquem com una problemàtica ambiental que ens afecta i que podria ser millorada.

Sabem com ens poden afectar els sons i la contaminació acústica al nostre estat d’ànim? Són tots iguals?

Els infants també perceben i senten els sons però no sempre poden observar-los i reconeixe’ls i, sovint, passen a formar part del seu dia a dia sense questionar-los ni identificar el seu impacte en el seu estat d’ànim.

El nostre taller creatiu sobre els sons és una activitat que convida als infants a explorar l’impacte d’aquests sons, els quals formen part de la seva quotidianitat i els poden afectar. Reconeixent els diferents sons i comprenent com conformen els nostres espais, també explorem el concepte de contaminació acústica, una problemàtica ambiental molt present a les ciutats que cal repensar-la.

A través de la tècnica artística de l’obra de Giorgia Lopi i Stefanie Posavec (obra: Dear Data) proposem als nens i nenes que registrin els sons i allò que els transmeten amb colors, formes, figures, símbols…

Aquí alguns dels registres de sons que han fet infants de diferents centres de Casal dels Infants on hem desenvolupat el taller!

Una manera creativa i diferent de parlar sobre la contaminació acústica, una problemàtica ambiental molt present a les ciutats, alhora que reflexionem sobre els tipus de sons i els seus efectes en nosaltres, observant i reconeixent els sons i el seu impacte en el nostre entorn i dia a dia.

Si vols conèixer aquesta activitat, contacta’ns i t’expliquem!