Els packs creatius, una nova proposta per educar en valors ambientals

De la mateixa guia d’activitats dels ninots – la nova proposta educativa que combina art contemporani i educació ambiental que parteix del projecte Cuentos de Ninots – neixen els PACKS CREATIUS, un recurs més petit que creem per oferir als espais per la infància del territori.

Aquesta activitat agrupa els 22 tallers del nostre projecte “Les activitats dels Ninots” en packs creatius que presenten diverses temàtiques ambientals actuals i ens proposen tallers de pràctica artística. Creem així una proposta educativa que parteix dels mateixos ninots, els nostres superherois i heroïnes urbans, qui conviden els nens i nenes a descobrir i reflexionar les problemàtiques ambientals del seu entorn de manera lúdica i creativa per tal d’apoderar-los en la seva transformació i millora.

Dissenyem 6 packs formats cadascun per 3 fantàstiques activitats que aborden problemàtiques ambientals diverses. Els ninots ens presenten a cada activitat l’obra d’un artista contemporani que ens remet a les problemàtiques ambientals i ens inspira per realitzar un taller de creació artística. A través de la cultura plàstica i visual ens nodrim per crear experiències significatives que posin en joc la creativitat, l’enginy i les capacitats dels infants i observem l’entorn per proposar accions que el transformin. Una manera diferent d’observar i descobrir el nostre entorn per repensar lo i millorar-lo!

Seguim apostant per activitats d’educació ambiental que fomentin la consciència d’entorn amb la infància, però sempre des d’una vessant lúdica, creativa i artística.

Si voleu conèixer i realitzar aquesta activitat, no us ho penseu!

Demaneu-nos més informació a educacio@fundacioelmila.org