Repensant el territori a través de l’art i la creativitat

El 20 i 21 d’Abril vam compartir un espai amb l’Aula Ambiental Sagrada Família, un equipament d’educació ambiental a Barcelona (Podeu conèixer l’espai aquí https://aulambiental.org/)

Havíem organitzat unes activitats de Sant Jordi amb l’Aula Ambiental, però ens vam haver de reinventar i vam dissenyar uns tallers creatius de reflexió mediambiental i del territori per realitzar on-line, a través de l’Instagram. Així, vam muntar dues sessions de ContaContes + Manualitat de reciclatge amb dos dels nostres Ninots, el Plásticos Reuso i el Rascacielos Parabólico.

Vam conèixer el Ninot Plásticos Reuso llegint el seu conte i construint amb materials reciclats un Robot Superheroi que ajudava a recollir i reciclar materials de plàstic que podem trobar freqüentment a les llars, com envasos, ampolles de plàstic, llaunes i fins i tot CD’s (que ja són tota una antiguitat). Amb una mica d’art i creativitat vam construir un company superheroi que ens va ajudar a repensar l’ús dels envasos, el temps que perduren al planeta, com podem reciclar els plàstics, etc.

A la segona sessió vam conèixer el Rascacielos Parabílico, un superheroi que es pregunta per què són tan gegants els edificis a les ciutats i l’ús que en fem d’ells. Amb una capsa de cartó de cereals vam simular un edifici per integrar diversos elements, com espais verds, una biblioteca per al veïnat, una estació de bicis, entre d’altres, observant les necessitats que tenim a les nostres ciutats.

Vàrem gaudir molt compartint les històries dels Ninots i les seves missions ambientals. Esperem que els participants gaudissin també molt amb les manualitats que van proposar aquests dos superherois.

Els Ninots segueixen donant suport a tots els superherois i superheroïnes quotidians que lluiten per transformar els territoris i convertir-los en entorns més agradables, saludables i sostenibles amb el nostre medi ambient.

Seguim oferint tallers creatius i artístics perquè els infants observin, explorin i repensin el seu entorn, fent-los protagonistes del seu territori proper.

Si voleu conèixer els nostres recursos, no dubteu en contactar-nos!

#Educació, art i territori