Els carrers i barris volen més vida!

Les places, els carrers i els parcs no sempre tenen tanta vida com voldríem. Progressivament, els espais comunitaris han anat desapareixent a les ciutats per donar pas a carreteres, plaçes de parquing i edificis i més edificis.

Però la nostra superheroïna Festín Feliz vol fer retornar la vida i la diversió als carrers i barris, convidant a la gent a sortir als carrers a jugar, ballar, cantar i participar amb la comunitat.

Ens agraden els carrers decorats, amb vida, música i diversió, però no sempre podem gaudir d’això, només en ocasions especials. I què podem fer per fomentar la vida al carrer?

A través d’aquesta qüestió vam proposar als infants de Narinan que creessin entre tots propostes artístiques per imaginar uns barris i carrers més vius. I això es va fer a través de la tècnica del cadàver exquisit, inventat pels artistes surrealistes de principis del segle XX, que consistia a crear una obra amb la participació de diverses persones, aportant cadascún dels artistes una part de l’obra sense haver vist les aportacions dels altres. D’aquesta manera sorgien obres d’art curioses però significatives.

Els infants van realitzar tres tipus de cadàvers exquisits, un de literari, un de dibuixat i l’altre amb la tècnica del collage. Dividida en tres parts la cartolina, cada infant participava en una d’aquestes parts dels cadàvers, aportant la seva creativitat i imaginació a cada tipus d’obra.

El resultat, una sèrie de cadàvers exquisits que ens convidaven a pensar en els nostres carrers i barris amb més festes i celebracions, més color i música i més espais per jugar.

Entre tots van crear aquestes obres col·lectives que van fomentar el treball en equip i la col·laboració i ens van fer repensar la importància de participar en la comunitat i realitzar en conjunt activitats que no serien possible sense els i les altres.

Per uns carrers i barris amb més vida i diversió!

Andrea Alcaide