Què diuen les deixalles dels nostres hàbits i costums?

A través de tot allò que tirem podem saber quins són els nostres hàbits, gustos, l’alimentació que portem, els objectes que fem servir… De la mateixa manera que als museus trobem vitrines amb objectes del passat que ens donen informació d’altres cultures, la nostres deixalles podrien complir la mateixa funció.

Imaginem que som arqueòlegs del futur, i ens trobem amb una paperera plena de la nostra ciutat. Què podríem saber a través de les deixalles dels nostres temps? Quina informació ens donarien?

Els infants de Narinan es vàren convertir en arqueòlegs  i van realitzar un inventari de deixalles. Cada objecte i deixalla tenia una història i origen, i ens van donar informació del temps que portaven al nostre entorn i el temps que perdurarien al planeta. D’aquesta manera vàrem reflexionar sobre l’impacte que tenen les deixalles en el nostre medi ambient i tot el que poden dir del nostre passat.

Poden tenir una altra vida les deixalles? Què podem fer amb elles per evitar que impactin en el nostre medi ambient?

Andrea Alcaide