Els super tallers de cloenda de “Los Ninots”

Hola!

Fa un temps vam començar a realitzar els tallers de cloenda dels Ninots en els centres que havien fet el projecte “Contes de Ninots”, després de l’èxit del primer taller amb diversos centres que ens el van demanar.

Després d’haver fet diversos d’aquests tallers els últims mesos, podem dir que estem molt contentes d’haver vist a nens i nenes gaudint de la gimcana que els portàvem amb les seves activitats.

L’activitat que més èxit va tenir va ser la de crear una ciutat amb material reciclat com ampolles, envasos de llet, iogurts, etc. Al principi els nens i nenes ens miraven amb cares curioses en demanar-los que construïssin ciutats com a ells els agradaria, però amb envasos, un material que els semblava literalment “escombraries”. Però una vegada que  es posaven en marxa, la seva creativitat volava i creaven unes ciutats magnífiques, amb espais més oberts, edificis fets d’ampolles, piscines fetes amb oueres, i fins i tot van fer una tirolina que creuava la ciutat d’una punta a una altra.. “Què divertit seria si això passés… I arribaríem molt ràpid als llocs” , deia una de les nenes que va participar en el taller.

També vam fer una activitat que animava als nens i nenes a utilitzar el seu cos per a crear objectes com una cadira, una taula, una pilota… També els va semblar estrany haver de convertir-se en una cosa diferent però ràpidament s’ho van començar a passar bomba en veure que podien convertir-se en el que es proposessin. Va haver-hi molts riures i diversió..

El joc del Pilotes Pansa, un dels nostres Ninots, també va donar molt de si, ja que els nens van treballar en equip per a aprofitar el paper reciclat que portàvem perquè creessin obris d’art. En un dels tallers els equips van acabar fent una guerra de boles de paper i van pensar que aprofitant el paper que tenien en els seus centres podrien fer això de tant en tant, ja que els va encantar. A més, aquest paper es podia tornar a utilitzar una vegada i una altra.

En definitiva, els centres que van participar en el taller de cloenda es van convertir indiscutiblement en col·laboradors ambientals, rebent tots els nens i nenes les seves medalles oficials de la mà de la Sigueme Flautes.

Ara continuem oferint aquest taller amb moltes ganes als centres que fins i tot no l’hagin fet. Així mateix, continuem oferint el nostre projecte a qualsevol centre que tingui ganes de conèixer als nostres Ninots i les seves missions ambientals.

NO US TALLEU, AQUÍ ESTEM PER A PORTAR-VOS ELS NINOTS ALS VOSTRES CENTRES!

#Educació, Art i Territori

Andrea Alcaide