Festa de cloenda amb Los Ninots

Comencem el curs 2019-2020 i un bon dia vam rebre un e-mail…

Era un del centre que els Ninots havia visitat el curs passat i ens preguntaven si no hi havia cap activitat de tancament, i si ens animaríem a organitzar una festa de “despedida”.

La idea ens va encantar i vam decidir animar-nos.

Dos centres van decidir unir-se a aquesta festa espontània de cloenda i ens vam posar mans a l’obra.

Seria una festa de cloenda però també una festa de retrobament amb Los Ninots, per comentar, veure i compartir tot allò aprés al llarg del curs.

I com fer-ho?

Vam pensar que res millor que una gincana per “posar a prova” els coneixements adquirits pels nens i nenes. No ens interessaven ni els “mira el que se” ni els “he guanyat jo”. La idea era passar una bona estona amb els Ninots i de fons, sempre, el medi ambient, l’apoderament i la transformació del nostre entorn més proper.

Vam dissenyar 12 activitats relacionades amb els Ninots i el medi ambient i vam construir dos daus de cartró gegant. Cada número llençat a l’aire, una activitat.

Des de la Fábrica del Sol, un equipament de referència en matèria de sostenibilitat i medi ambient a Barcelona, ens van cedir un espai i cap allà que vam anar.

I la veritat?

Ens ho vam passar molt bé!

Hi havia activitats d’expressió corporal (com la de recreat a partir dels nostres cossos algun moble que l’Afilador Remendón pugues reciclar), preguntes que eren contes que ens convidaven a reflexionar o una activitat de creació col·lectiva a partir del perfil de les nostres mans…

Al final vam entregar les medalles oficials de SUPERCOL·LABORADORS a tots els nens i nenes participants.

I com l’activitat ens ha agradat, hem decidit fer-la extensiva!

SI PEL TEU CENTRE JA S’HAN PASSAT LOS NINOTS I VOLEU REALITZAR UNA FESTA DE CLOENDA, CONTACTA’NS!

#Educació, Art i Territori
Andrea Alcaide