CACiS

Avui volem presentar el Centre d’Art Contemporani i Sostenibilitat (CACIS), una iniciativa que va començar el 2008 amb l’objectiu de crear i construir espais de recuperació, investigació, promoció i intercanvi d’art i cultura des de la natura i la sostenibilitat.

A CACIS, l’art, l’educació i la sostenibilitat es complementen per generar participació en el territori i promoure relacions de convivència més equilibrades amb la natura. D’aquesta manera, tracten de fer reflexionar sobre la importància de la nostra relació amb el medi ambient, enfocant la mirada cap a possibles interaccions més sostenibles entre natura i comunitat, recordant que el medi ambient és la nostra llar.

Des de la Fundació del Milà creiem que aquests espais de reflexió, participació i creació són vitals per atendre la relació actual entre comunitat i medi ambient. Creiem que art i educació han d’anar de la mà per generar consciència sobre aquest distanciament entre les ciutats i la naturalesa, per a promoure relacions més respectuoses i saludables entre elles. Tant CACIS com El Milà apostem per generar vincles més sostenibles entre comunitat i medi ambient. I l’educació i l’art són els nostres grans aliats, dibuixant així aquest camí possible i necessari cap a l’equilibri urbà i medi ambiental.

Esperem ser font d’inspiració per a CACIS, tant com ho ha estat per a nosaltres. Gràcies!

# Educació, art i territori

Andrea Alcaide