Park (ing) Day

Tafanejant per la xarxa, vaig descobrir una iniciativa que em va cridar l’atenció, sobretot perquè aquesta iniciativa es realitza a diverses ciutats del món, entre elles, Barcelona. A més, vaig pensar … Atenció la Sin Aire, aquest projecte t’encantarà!

Barcelona … Una ciutat moderna i desenvolupada però amb tants cotxes que consumeixen energies procedents dels combustibles fòssils. I .. Què està provocant aquesta gran afluència de vehicles a la ciutat? Doncs un aire menys saludable, sorolls constants, menys espais comunitaris, manca de seguretat viària …

Park (ing) Day, realitza anualment a la ciutat aquest projecte de transformació urbanística. Un cop l’any transformen les places de pàrquing dels carrers de la ciutat en espais d’ús comú per visibilitzar l’impacte dels vehicles a la nostra ciutat. L’objectiu és reivindicar la quantitat de vehicles i espais destinats a ells a la ciutat, que empitjoren l’aire on vivim i dificulta la creació d’espais públics i comuns. A més, plantegen la necessitat d’apostar per més espais verds als carrers per naturalitzar els nostres espais i aconseguir un aire més net i un entorn més agradable.

Sens dubte aquesta iniciativa és beneficiosa per la nostra ciutat. A més, ens apropa als Ninots més implicats en els problemes relacionats amb l’existència de tants cotxes i motos. La Sin Aire, encantada de tenir un aire més net i pur, així com el Desatascus Imposible, fart de tants cotxes, embuts de trànsit i sorolls estridents de les botzines,

Park (ing) Day, gràcies per aquesta super iniciativa, i aquí estem pel que necessiteu!

# Educació, Art i Territori

Andrea Alcaide